čtvrtek 13. dubna 2023

Pobřežím a plážemi severu

První celý den na severu a my jedeme okouknout zdejší pobřeží. Krátký seznam pláží, co jsme od severozápadu po severovýchod navštívili:
  • Mont Choisy Beach kousek západně od Grand Baie. Hezká velmi dlouhá pláž lemovaná lesíkem, takže lze ulehnout do stínu. Poměrně úzký pruh vody, takže u bójek máte vodu po prsa. Sprchy se sladkou vodou. Hned vedle parkoviště. Dobrá volba.
  • La Cuvette Public Beach primo v Grand Baie. Maličká pláž s trochu umolousaným zázemím. Jen pro ty, co bydlí přímo v Grand Baie a nemají auto.
  • Okolí kaple Notre-Dame Auxiliatrice. Hezké, ale spíš na koukání. Dokonce tu cedule vyzývají k poklidné pokoře. 
  • Moc hezká zastrčená pláž, co na mapě nemá jméno. Vede k ní ale pohodová cesta, má krásný bílý písek a v době našeho příjezdu byla prázdná. Lemovaná skalkami, s krásnými výhledy na protilehlé ostrovy, mělká voda, stín stromů - ideální pro děti. Jen by potřebovala uklidit, mezi stromy jsou občas pozůstatky popíjení místních, kteří se opravdu neobtěžují si prázdné lahve a plechovky odnášet s sebou. 
  • Další bezejmenná pláž s krásným stinným lesíkem. Dostanete se k ní po umělé šíji. Zvláště vhodná na zaparkování s bydlíkem, pokud by ho tu náhodou někdo měl. 
  • Perla na závěr, malá plážička na konci pásu soukromých vil. Maličká, ale slušelo jí to náramně. Písek je hrubší, vlastně směs úlomků korálů a mušlí, takže voda je průzračně čistá. Byli jsme tu před západem slunce a hned si na břehu v dlouhých paprscích vyskočili a následně skočili do vody. Nádhera! 

Žádné komentáře: